neděle 30. června 2013

Eyebrow tutorial


Dnes jsem si pro vás připravila něco, co se na mém blogu doposud neobjevilo - tutorial. Těžko říct, zda-li zůstane prvním a také posledním nebo se zde takové články objeví častěji.
Chvíli jsem o něm už přemýšlela a když jsem pak byla přímo požádána, bylo jasno. K jednotlivým fotografiím "step by step" pod foto přílohou naleznete i podrobnější popis postupu práce.

Obecně k obočí
Říká se, že právě obočí je rámem obličeje a rozhodně se tato fráze nepoužívá jen tak nadarmo. Málo věcí však dokáže pokazit celkový vzhled obličeje, jako právě špatně upravené obočí. Poslední roky trendům vládne obočí husté a výrazné ať už dokreslené nebo v přírodní podobě. Ale i v tomto případě častokrát šlapeme vedle. Pokud si samy nevíme rady, stačí vyhledat pomoci kosmetiček, které nám určitě ochotně poradí.
Je známo, že obočí by mělo být až o 2 odstíny tmavší, než vlasy. Tudíž i dobře zvolený odstín je důležitým bodem při úpravě.

Doufám, že tento článek bude přínosem alespoň pro některé z vás!
Enjoy. }:)
1. Nejprve si své nezbedné obočí sčešu tak, jak si zhruba přeji, aby ve výsledku drželo. Má trošku svojí hlavu a občas si usmyslí se rozebíhat na všechny strany. Používám k tomu kartáček, který je součástí víčka tužky na obočí od Essence. Pro lepší efekt na kartáček stříknu trošku laku, aby drželo zafixované celý den. (to ovšem dělat nemusíte, pokud vám hezky drží tvar)

K zvýraznění používám zkosený štěteček H&M původně určený na rty a máminy staré oční stíny. :) 
(zrovna jsem si pořídila duo pro úpravu obočí od Essene, tak jsem zvědavá, jak při první zkoušce obstojí)



2. Zvýrazňovat začínám u kořene nosu a to na spodní lince obočí. Tam nanesu stín nejtmavší a mírně ho štětečkem rozmažu směrem nahoru. V této části nemusíme soustředit nejtmavší odstín, ten posléze zaměříme spíše na konce obočí, které by měli být nejvýraznější.

3. Třetím krokem je základní linka konečku obočí. Měla by přibližně opisovat přirozenou linii obočí, ale to samozřejmě také záleží na tom, jak husté na koncích obočí máme. Pokud méně (jako já) máme tak volnější ruku a je vlastně na nás, jaký tvar ve finále bude mít.
I v tomto případě platí pravidlo, že obočí by mělo mít spíše lomenější tvar. Bude vypadat lépe, než klenutý.

4. Dále zvýrazňuji vrch obočí a víceméně se tak propojí již předkreslené "pomocné" linky - u kořene a na konci obočí.

5. Při posledním kroku už sahám po zmiňované tužce na obočí, kterou mám řádně ořezanou a doladím s ní detaily. A to přesněji "ocásek" - konec obočí a spodní linku, kterou celé obočí hezky dotvaruji.
 

TIP: Pro ještě krásnější a vytvarovanější obočí naneste trochu bílého stínu či rozjasňovače těsně pod spodní linku obočí - na nadočnicovou kost.


Rada na závěr.. Při tvaru a délce obočí byste se také měli řídit "proporčními" pravidly. Podobně jako vidíte na ilustračním obrázku)) A to, že kořen (začátek) obočí by měl směrovat kolmo k chřípí nosu a jeho konec by měla propojovat pomyslná linka vedená od chřípí přes vnější koutek oka.


Doufám, že se vám článek líbil a třeba ve vás nechal i nějaké nové poznatky. :) Uvítaly byste zde více takových "návodů"?

P.S.: Upravenému obočí zdar!

6 komentářů:

  1. Super! Díky za návod :) moc mi pomohl :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný obočí:) A hned jsem moudřejší,obočí si malujuu a poslední dobou to pěkně flákám:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nemám vždycky čas a sílu se s tím mazat)) .. Jde hlavně o to nacvičit ten grif a pak už to zabere pár minut. ;)

      A děkuju. :)

      Vymazat
  3. Strašně bych chtěla nosit takovýhle obočí, ale takhle výrazný mi prostě ani trošku nesluší :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vyladit odstín? :) Použít jen nějaký béžový, který jen přirozeně zvýrazní tvar obočí.

      Vymazat