neděle 16. prosince 2012

I killed the prom queen

Plesová sezóna je pomalu ale jistě tady.. Věřím, že se najde více duší, kteří se při takovýchto společenských akcí tetelí blahem stejně jako já. Miluji plesovou atmosféru, historii dýchající z prostor konání plesů, zábavu ve společenském duchu a zrovna tak pohled na společensky oděné a upravené "plesající".. ovšem, jak víme, vždycky se najde nějaké červivé jablko. :)
Proto pro vás mám pár inspiračních tipů, jak být královnou plesu i když jste třeba pouze jako divák.



Šaty 

Osobně zastávám názor, že v jednoduchosti je krása a černá je věčná. Proto si myslím, že černou klasikou nikdy nic nezkazíte. Pokud si říkáte, že to je dost velká nuda.. od čeho jsou tu doplňky? :) Ukažte, že i v černé dokážete vyniknout nad ostatními.

I co se střihů týče jsem fanouškem jednoduchosti. Pokud máte krásné ženské křivky nic jim nepolichotí víc, než úzké šaty ozvláštněné např. rafinovaně prostřiženými zády či jinými partiemi. Budete působit sexy, elegantně, ale zároveň ne lacině.

Upoutat pozornost pak můžete např. šperky ať už minimalistickými či aktuálně taktéž velice oblíbenými zdobenými a mohutnými kousky, které v lichotivém smyslu až hraničí s kýčem.. Takové jste mohli najít např v kolekci Anny Dello Russo pro H&M.

Velmi módním a ženským prvkem, kterému jsem nakonec i já podlehla je tzv. peplum. Pokud vaše křivky nejsou tak dokonalé peplum vám pomůže skrýt například větší bříško.
Jestliže se pyšníte bujným dekoltem, ale naopak máte širší boky, ideální volbou pro vás bude korzetový typ šatů s "áčkovou" sukní.
Dalším modním trendem pro toto období jsou také glitry, třpytky. Vrací se ve všech možných podobách, aplikované na různých kouscích oděvů - zrovna tak i na šatech.
Vhodné šaty zvolte tak, aby jste vyzdvihly vaše přednosti a naopak potlačili nedostatky. Samozřejmě by vše mělo splňovat určitý dress code a být vhodně zvoleno k dané události.


šaty - boohoo, šperky vlevo - Anna Dello Russo for H&M, heels vlevo - YSL, náušnice, clutch - H&M



Líčení

V líčení na plesy a celkově na večer ráda používám výraznějších barev. Ať už rtěnky či stíny. Mezi moje oblíbené trendy momentálně patří tzv. "vampire look" alias světlá pleť, kouřové stíny, výrazné rty (většinou fialové či rudé barvy) a tváře.
Mojí oblíbenou je rovněž nestárnoucí červená rtěnka, která zvýrazní obličej a dodá eleganci a ženskost. Nejradši ji mám v kombinaci s cat eye linkou či víčkem vystínovaným v odstínech hnědé, nude či zlatavé.
Další variantou, kterou se můžete nechat inspirovat jsou kouřové oči, na který je v tomto looku kladen důraz a nude rty.

1)


2)




 3)



Vlasy

Internet je plný inspirací na jednoduché, ale zároveň krásné drdoly, copy a jiné vlasové vychytávky!
Spousta z vás určitě znáš kanál Luxy Hair.. Tyto šikovné slečny vám poskytnou velké množství tutoriálů s minimální náročností.
Něco málo vám také nabídnu já.. a méně náročným z vás postačí kulma a žehlička na vlasy. :)












Na závěr přikládám pár fotek z mého letošního plesového outfitu..
Přeji hodně zábavy v této sezóně a nezapomínejte, že jste dámy! :}



  dress - Mango, heels - CCC, clutch - H&M


my nails matching with my dress and my clutch

1 komentář: